Повече от 300 участника през двата дни на спортния празник СТРАНДЖА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ в Ахтопол

През последните два почивни дни, в иначе спокойния по това време на годината Ахтопол, цареше истински празнична атмосфера. Знамена, транспаранти, музика, тълпи от спортно облечени хора с малки раници, колоездачи – това беше гледката в района на пристанището на морския град. На 16-ти и 17-ти април тук се проведе второто издание на спортно-туристическия празник СТРАНДЖА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ, организиран от СНЦ Зелена Странджа и Община Царево.
Кампанията СТРАНДЖА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ на сдружение Зелена Странджа цели по-широко представяне на възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа планина. А тук те наистина са неограничени. Планина, море, обширни горски масиви, съхранени вековни гори, редки растителни и животински видове, мека зима, малка надморска височина, гъста мрежа от горски пътища и пътеки, неизброими забележителни природни, културни и исторически обекти, много на брой населени места със самобитна архитектура, чисти реки, девствени плажове и още много други благоприятни условия да си прекараме времето тук чудесно и да ни останат незабравими приятни спомени. Странджа е в състояние да предложи на всеки това, което търси. При това тя е достъпна по всяко време на годината, по различни начини и с различни превозни средства, за хора от всички възрасти, с различни възможности и интереси – СТРАНДЖА е за всички, БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ.
За половин година благодарение на дейностите, свързани с кампанията, към Странджа пеша или на колело се отправиха 1133 туристи, 233 от които деца. Всички тези участници в организираните от сдружение Зелена Странджа събития научават нови маршрути и забележителности в планината и някои от тях вече могат свободно да пътешестват сами или да водят свои приятели по пътеките.
В празника Странджа без ограничения в град Ахтопол се включиха хора от цялата страна и дори от Гърция. Най-много – общо 130 бяха участниците в организираните и двата дни пешеходни преходи по брега на морето до устието на река Велека. 60 човека караха туристически каяци по река Караагач, 40 бяха колоездачите на 30 км, 38 – бегачите на 30 км и 19 бегачите на 9 км.
За всички любители на туризма и на спорта на открито най-голямата награда е времето, прекарано сред природата, но все пак в състезателните дисциплини имаше оспорвана борба за първите места и за специалните награди, осигурени от нашите спонсори. Ето и класирането по дисциплини:
Бягане 30 км, жени:
1. Евелина Златанова-Казакова - 2:59:16
2. Нели Ангелова - 3:27:44
3. Бояна Папазова - 3:35:00

Бягане 30 км, мъже:
1. Веселин Цочев - 2:14:35
2. Антон Попов - 2:18:59
3. Иван Гърбев - 2:30:50

Всички финалисти в дисциплината получиха предметни награди от магазин Ритони Спорт, а победителите – уикенд за двама в хотел Невен, гр. Ахтопол.

Бягане 9 км, жени:
1. Красимира Петрушкова - 50:38
2. Стефка Стоянова - 54:00
3. Мария Стоянова - 54:50

Бягане 9 км, мъже:
1. Димо Димов - 50:00
2. Георги Богданов - 54:46
3. Недялко Стамов - 58:53

Всички финалисти в дисциплината получиха предметни награди от магазин Ритони Спорт, а победителите – уикенд за двама в хотел Агата Бийч, гр. Ахтопол.

Колоездене 30 км, жени:
1. Деница Иванова - 1:42:36
2. Виктория Георгиева - 2:19:02
3. Борислава Видева - 2:40:02

Колоездене 30 км, мъже:
1. Димитър Карабахчиев - 1:28:15
2. Георги Марков - 1:30:09
3. Стоян Стоянов - 1:30:48

Всички финалисти в дисциплината получиха предметни награди от магазини Велозона, а победителите – автобагажник за велосипеди от сервиз Мазда, гр. Бургас.

*Пълното класиране е публикувано след текста към събитието в сайта www.zelenastrandja.com

Всички участници в спортните дисциплини и в похода имаха възможност да спечелят много награди, осигурени от Куайсер Фарма (Допелхерц), Община Царево, както и двуместна палатка от Ритони спорт, 2 броя каски за велосипед и 2 спортни раници от Велозона.
Победители или не, за всички имаше сувенирни дървени медали и многофункционални шалчета от организаторите.
Благодарим на:
- домакините в лицето на Община Царево и Кметство Ахтопол, оказали пълна подкрепа и с огромен принос за успешното провеждане на събитието;
- спонсорите;
- доброволците, направили всичко необходимо за сигурността, комфорта и удоволствието на участниците;
- кметството и читалището в с. Бродилово, както и на Ем-Би Клима ЕООД, гр. Царево за подсигуряването на подкрепителните пунктове с хора;
- РД Гранична полиция – Бургас и РД по горите – Бургас за оказаното съдействие;
- всички участници в СТРАНДЖА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ – АХТОПОЛ, 16 – 17 април, 2016 г.

До нови срещи за незабравими приключения сред природата на Странджа!

Вл. Димитров
Председател на СНЦ Зелена Странджа

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи