Последни приготовления и уточнения за СТРАНДЖА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ - АХТОПОЛ

Няколко дни преди дългоочакваната дата 16 април на второто издание на спортно-туристическия празник СТРАНДЖА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ, в морския град Ахтопол кипи трескава подготовка. Трасетата за бягане и колоездене са почти напълно маркирани, разпределени са конкретните задачи между организаторите, инструктират се доброволците, подготвя се района на старт/финала.
Събитието е част от кампанията на сдружение Зелена Странджа за по-широко представяне на възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа планина и се организира съвместно с Община Царево.
В рамките на двата почивни дни 16 и 17 април са предвидени предизвикателства и развлечения сред природата за любители на спорта и туризма от различни възрасти и с различни възможности. В съботния ден по-екстремно ориентираните ще предпочетат да преминат с колело или да пробягат специално избраното 30 километрово трасе по горски пътища през неповторимата странджанска гора, красивата река Велека и живописния морски бряг. Други ще изберат по-краткия 9-километров маршрут за бягане, а трети ще се насладят на приятна 10 километрова разходка по морския бряг до устието на река Велека и обратно.
Има няколко нови момента около организацията на празника, настъпили през последните дни!!!
1. 30 километровия маршрут НЯМА да пресича устието на река Велека, поради високите води в реката и от съображения за сигурността на участниците. Бегачите и колоездачите ще минават по железния мост непосредствено след втория подкрепителен пункт;
2. Каяци също няма да се карат по река Велека, а по река Караагач (Китенска река) при същите условия и програма, обявени по-рано за мероприятието. Тръгва се от къмпинг Китен;
3. На 16-ти април ще има още една допълнителна атракция – разходка с лодка в залива на гр. Ахтопол. Лодката ще тръгва от мостика, разходките ще бъдат с продължителност 30 минути, цена – 5 лв за възрастни и 3 лв за деца.
В неделя ще повторим пешеходния преход по същия маршрут за тези, които не са успели да се включат предния ден. Каяците също ще бъдат на разположение и през двата дни.
Знаем, че за всички нас най-голямата награда е времето, прекарано сред природата, но все пак като на състезание, за най-бързите сме предвидили специални награди. Те са осигурени от спонсорите на събитието – хотел Невен в гр. Ахтопол, хотел Агата бийч в гр. Ахтопол, магазин Ритони Спорт, верига магазини Велозона, МотоУни – оторизиран сервиз на МАЗДА в гр. Бургас, Куайсер Фарма (Допелхерц).
Какви ще бъдат големите награди:
- за първо място в бягането на 30 км – ваучер за уикенд за двама в хотел Невен, гр. Ахтопол;
- за първо място в бягането на 9 км – ваучер за уикенд за двама в хотел Агата Бийч, гр. Ахтопол и бутилка вино;
- за първо място в колоезденето на 30 км – автобагажник за 3 бр. велосипеди ВЕРОНА от сервиз Мото Уни – Бургас.
Предметни награди са предвидени за победителите в спортните дисциплини до трето място, мъже и жени от Община Царево, магазини Велозона и Ритони Спорт.
Предметни награди, осигурени от Допелхерц ще бъдат разиграни на томбола между всички участници в спортните дисциплини и пешеходния преход на 16 април.
Всички участници в празника СТРАНДЖА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ ще получат специално изработени, гравирани дървени медали и бъфчета (кърпи/шалчета) за глава.
Очакваме ви! Емоциите са гарантирани.

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи