ДВЕ ЗАЛЕСИТЕЛНИ АКЦИИ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НА МАРТ

В ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА изпратихме първия пролетен месец на 2016 г. с две залесителни акции за един ден.


Сутринта на 31 март с удоволствие се включихме към специално подготвената от служителите на Териториалното статистическо бюро (ТСБ) – Югоизток в Бургас изненада за рождения ден на тяхната директорка г-жа Калина Казанджиева. Нестандартния подарък се състоеше в засаждане на две брезички в двора на предприятието. Събитието се превърна в малък празник за целия колектив, към който се присъедини и директорката на "Информационно обслужване" АД - Бургас, г-жа Даниела Бонева, понеже двете фирми споделят общ двор. Имаше много благопожелания, добро настроение и желание за разбирателство и сътрудничество.


Също две брезички засадиха децата от 5-г клас от ОУ Иван Вазов в град Поморие. С тях мероприятието премина под формата на урок на открито за природата и за Странджа. Децата изявиха желание да се включват в походите, организирани от Зелена Странджа и да станат членове на Клуб Планинари. Всички взеха активно участие в дейностите по засаждането на дръвчетата - изкопаването на дупките, оформянето на корените, заравянето и поливането и бяха напътствани от председателя на сдружението, инж. Владимир Димитров и тяхната учителка, г-жа Ванчурова. Децата сами се разпределиха в отбори и се съревноваваха, кой по-добре ще се справи със задачите. Брезичките получиха и имена - Петьо (защото са засадени от петокласници) и Галя (защото са от Г клас).


Дръвчетата за залесителните акции са отгледани в разсадника на Зелена Странджа. Техните нови стопани обещата да полагат редовни грижи и да ги пазят, докато станат здрави и силни дървета за радост на всички.


 

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи