Търсят се студенти/ученици за доброволчески клуб в Бургас

Инициативата е на фондация Герои на времето (TimeHeroes), която от няколко месеца помагана студенти и ученици в страната да станат доброволци, да запалят и приятели и колеги и постепенно да създадат мрежа от млади хора в университета/училището, които се включват в каузи в града си или в страната. Тези мрежи се наричат  клубове - неформални, изцяло на самите младежи. От фондацията вече работят с 16 такива, в 11 места в България.Много ще се радваме и в Бургас да има студентски доброволчески клуб, коментира Ния Кирякова от Герои на времето и моли студентите, които се интересуват, да се свържат направо с нея. Това не ангажира студентът/ите по никакъв начин - ще се радвам просто да разкажа накратко какво правим, каква помощ предлагам и какъв е смисълът.


Ето и  повече информация:


Да се създаде доброволчески клуб не отнема много време. Студентът може да отделя колкото време има и иска и да се включва само в инициативи, които са му/ѝ интересни. Може да започне, като намери още двама-трима колеги, като си изберат инициатива и се включат. После да разкажат на други колеги - да им помогнат и те да си изберат кауза, която да подкрепят. Това е. Аз помагам на координаторите на клубовете с идеи - както от timeheroes.org, така и с други, ако нищо от сайта не им допада. Също могат да разчитат на мен, ако искат клубът да стане по-голям - с други студенти вече го правим и в клубовете им има хора от различни факултети и имат много и различни активности.


Защо смятаме, че за един студент има смисъл да се занимава с доброволчество? Освен че ще помогне на смислена кауза, ще помогне и на себе си и кариерните си възможности. Освен това на края на академичната година ще получи сертификат за Координатор на доброволчески клуб, ако доброволците са се включили в повече от две инициативи.


Можете да пишете на Ния на e-mail nia@timeheroes.org, да звъннете на 0899998192 или по скайп nia.ki


Надявам се заедно да направим нещо смислено за Бургас.https://timeheroes.org/theimpossibletest/       


 


 


 X

календар на походите в Странджа

Последни новини

Природен парк СТРАНДЖА стана на 23 години

Най-голямата защитена територия в България - Природен парк "Странджа" стана на 23 години. Паркът е обявен...повече

112 състезатели се надпреварваха в Полумаратон АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО 2018 (СНИМКИ и РЕЗУЛТАТИ)

За трета поредна година се проведе спортния празник Полумаратон "Атанасовско езеро" в Бургас. На 21 януари...повече

Новогодишни приказки за ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Честита Нова година на всички! И понеже обикновено по това време на годината се правят равносметки,...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи