Почистване на Маслен нос по проект MARLENA

На 3 май над 40 доброволци се включиха в почистването на брега и горските пътища от резиденция Перла край Приморско до Маслен нос.
Акцията беше организирана от сдружение "Зелена Странджа" в рамките на проект „Нов подход за премахване на отпадъците в моретата и реките“ /MARLENA/, финансиран по Съвместната оперативна програма "Черноморски басейн 2014-2020.

Главната цел на проекта е за обединяване на силите срещу замърсяването по черноморското крайбрежие, както и на реки, гори и защитени територии в близост до Черноморския басейн. Проектът е насочен към създаване на условия за повишаване на обществената осведоменост и образованост относно проблемите с отпадъците в морето и реките, ценността на биологичното разнообразие в тях и опазването на околната среда.

Особено внимание се обръща на развитието на отговорно гражданско и екологично поведение сред младежите. Затова в акцията най-активно участваха студенти от университет "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Бургас. От Община Приморско оказаха незаменима логистична подкрепа, както и сериозно участие с хора. Голям беше броят и на доброволците, отделили от времето си в полза на каузата за по-чиста околна среда, дошли от Бургас, Приморско и дори от София.

Благодарим на всички включили се!

През тази и следващата година проект MARLENA продължава с още еко акции и лагери сред природата. Бъдете активни, следете събитията за по-чисто море и природа, включвайте се и организирайте свои акции чрез новата платформа marlenablacksea.eu

Тук можете да разгледате СНИМКИТЕ ОТ АКЦИЯТА


календар на походите в Странджа
Тур Странджа

Последни новини

Полумаратон Атанасовско езеро на 5 години - разкази от кухнята

На 18 януари 2020 година ще се проведе петото издание на спортния празник Полумаратон „Атанасовско езеро“...повече

Дарителска кампания за Тур Странджа

От днес стартираме дарителска кампания за "Тур Странджа" - 180-километровият пешеходен и веломаршрут...повече

Маршрут по желание

Повече от 4 години от "Зелена Странджа" кръстосваме пътеките на Странджа (и не само). Направили сме преходи...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи